Home / Nutriție și Sănătate / Cele mai bune alimente pentru cină

Cele mai bune alimente pentru cină

Cele mai bune alimente pentru cină

Cele mai bune alimentele pentru cină sunt cele care sunt uşor de digerat şi sunt saţioase. Cina este considerată o mică gustare. Nu este o combinaţie haotică de alimente mâncate pe fugă şi fără să aibă valoare nutriţională. Cu toţii ştim că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deci trebuie să fie bogată. Prânzul este iarăşi un punct important în alimentaţia zilnică, trebuie să fie consistent. În ceea ce priveste cina, lucrurile sunt puţin diferite.
Este de preferat să manânci ceva uşor, care să se digere uşor, să nu baloneze şi să nu fermenteze. Dar nici să ofere energie prea multă, pentru a putea avea un somn liniştit.
Sunt foarte multe alimente ce pot fi consumate înainte de culcare. Este bine să mănânci cu minim trei ore înainte de somn. Procesul digestiv trebuie să aibă timp să îşi facă treaba. Dacă ai obiceiul de a mânca haotic în timpul zilei, poţi face aceeaşi greseală şi seara la cină. Cel mai important lucru este acela de a lua în fiecare zi micul dejun şi prânzul. Astfel la masa de seară să poţi consuma ceva uşor şi în cantitate mică. Acest lucru te va ajuta să ai o digestie bună, să dormi mai bine şi să nu te îngraşi. O soluţie bună ar fi să încerci să îţi formezi un program strict de mese. Gustările dintre mese sunt o opţiune, important este să fie şi acelea sănătoase.
Cina trebuie sa fie echilibrată, să conţină atât fibre alimentare ce ajută la digestie, cât şi proteine. O recomandare ar fi o salată cu ton, o brânză de vaci fără grăsime, etc. Alimente uşoare dar totuşi capabile să ne ţină apetitul sub control până la micul dejun.

Iată câteva recomandări pentru cină

Alimente pentru cină

Carne slabă
Carnea de peşte, puiul sau curcanul pot fi consumate la masa de seară daca ai un stil de viaţă activ. Proteina animal slabă, ajuta la refacerea ţesutului muscular. Procesul de digestie este mai rapid decat în cazul cărnurilor grase.
Nu prăji carnea, alege alte modalităţi de a o găti, astfel încât să obţii o mâncare sănătoasă. De exemplu, poţi să o pui pe grătar, la cuptor sau să o înăbuşi la foc mic.
Dacă esti o persoană activă, la cină poţi mânca alături de legume şi o porţie de carne. Se recomandă carne slabă, de pui, de vită sau peste. Carnea se recomandă a se prepara la grătar sau la abur.
Cereale integrale
Pastele din făină integrală şi orezul brun sunt alimente pe care le poti consuma seara. Nu vor crea problem stomacului şi nu trebuie să îţi faci probleme pentru kilogramele în plus. Acestea au un proces rapid de digestie şi nici nu favorizează balonarea excesivă.
Lactatele
Iaurtul ajută digestia, iar brânza slabă de vaci este ideala pentru o masa rapida de seară. Un pahar de lapte cald te poate ajuta sa adormi mai repede, iar digestia va fi mai linistită. Laptele îndulcit cu o linguriţă de miere, băut seara, are un efect liniştitor.
Fructe şi legume
Fructele sunt o alegere bună, însă nu cele care pot produce o aciditate stomacală prea mare. Aportul caloric este nesemnificativ, dar cel nutritional abundă de vitamine şi minerale. Se recomandă consumul de legume verzi, precum broccoli, mazăre, praz, spanat, etc. Modul în care prepari alimentele pentru cină este foarte important. Acestea pot fi coapte, pe gratar sau în cuptor, şi în niciun caz prăjite în ulei.

Alimente pentru cină

Daca ai problem de nutriţie noi te putem ajuta!

Cu o experiență de peste 3 ani în domeniul nutriției genotip, specialiștii noștri îți stau la dispoziție. Vom analiza împreună stilul tău de viață și de alimentație. Vom identifica cauzele declanșante ale problemelor tale. Vom stabili împreună căile de a le combate și pașii necesari pentru a implementa schimbările necesare. Nu este ușor, însă noi te vom sprijini la fiecare pas! Astfel nu te vei simți singur în acest proces și să ne asigurăm că îți atingi scopurile propuse.
De asemenea, acolo unde este cazul, venim cu recomandări suplimentare!

Avantajele unei alimentaţii corecte

O cină completă, dar nu exagerată poate elimina din calcul eventualele “gustari” de peste noapte. Acestea pot avea efecte negative asupra organismului. Digestia trebuie facută la timp pentru a avea un somn linistit şi odihnitor. De multe ori, oamenii au tendinţa să mănânce excesiv la cină pentru ca nu au mancat în timpul zilei. Acest lucru stresează organismul peste masură şi poate creea un disconfort major. De asemenea se adaugă ţesut adipos nedorit, datorita volumului mare de macronutrienti şi calorii. Pe lângă acest lucru devin imposibil de digerat într-un timp aşa de scurt.

Iti recomandam si:

Consumul de sare benefic pentru organism

Consumul de sare benefic pentru organism Vă amintiţi expresia: „Ca sarea în bucate” ? Deseori …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *