Home / Antrenament / Barre Fitness în sarcină

Barre Fitness în sarcină

Barre Fitness în sarcină

Barre Fitness în sarcină

Barre Fitness Academy susţine femeile gravide si cele care abia au născut ca să se bucure de un mediu plăcut şi primitor. Oferim antrenamente şi exerciţii fizice sigure pentru gravide.

Antrenamentele de Barre vizează întregul corp, implică mișcări mici, izolate, cu impact redus şi intensitate ridicată.  Arsura musculară se produce treptat şi strategic tonifiând muşchii întregului corp. Un mare avantaj este că, se vor întări muşchii de care ai nevoie pentru o sarcină mai usoară, rapidă şi o perioada de recuperare lina. Antrenamentele le învaţă pe viitoarele mamici  să respire folosind diafragma şi să se concentreze asupra muşchilor abdominali şi pelvieni. Antrenamentele noastre sunt complet diferit de rutina mult prea energică şi agitată din majoritatea sălilor de fitness. Astfel fiind potrivită pentru toate categoriile de persoane, nu doar pentru gravide.

Din fericire nu ai nevoie de o coordonare de dansatoare pentru a face Barre. O clasă de Barre implică exerciții care includ o bară de balet pentru echilibru. Accesorile au rolul de a diversifica şi intensifica exerciţiile. Poţi folosi greutăți ușoare; o mică minge de fitness; cercul de pilates sau o bandă elastică pentru a te ajuta să te întinzi și o saltea.

Dacă nu stii ce îmbrăcăminte să porţi noi îţi recomandăm un echipament de antrenament de yoga și şosete, eventual antiderapante pentru o flexibilitate maximă fără a aluneca.

Beneficiile Barre Fitness în sarcină

Barre Fitness în sarcină

În comparație cu alte tipuri de exerciții barre-ul este sigur – nu există nici un risc major de cădere, riscul de accidentare este minim. De fapt, barre-ul este un exercițiu excelent pentru femeile însărcinate în timpul primului trimestru. Antrenamentul ajută la menținerea tonusului muscular fără solicitarea suplimentară a articulațiilor. Dacă şi medicul tău este de acord, poţi practica barre de mai multe ori pe saptamana pe parcursul sarcinii, fără risc ridicat de accidentare.

Activitatea fizică în sarcină este recomandată şi susţinută de către Colegiul American al Obstetricienilor şi Ginecologilor. Prin urmare este indicat chiar ca gravidele să se bucure de un loc special unde să o practice în mod sigur. Departamentul de Sănatate şi Servicii Umane recomandă cel putin 150 de minute de activitate aerobică moderată, inclusiv pentru gravide (dacă nu au sarcină cu risc).

Important de reţinut

Barre Fitness în sarcină

Indiferent de locul în care alegi să efectuezi exerciţii fizice, trebuie să reţi că hidratarea constituie un aspect important. De asemenea este important ce si cât mănânci înainte de de antrenament. În cazul în care ai simptome precum ameţeală, contracţii dureroase, dureri de cap sau slabiciune trebuie să te opreşti din activitate.
Nu în ultimul rând, este important să primeşti aprobarea din partea medicului înainte de a începe orice rutină de exerciţii. Trebuie să eviţi exercitiile fizice intense în cazul în care te confrunţi cu complicatii în sarcină.

Atâta vreme cât respecţi o rutină constantă de exerciţii, poti continua la acelaşi nivel în care o faci în mod normal. Dacă nu ai mai facut sport îninte de sarcină, ar trebui să începi cu o intensitate moderată.

Măsurile de siguranţă pe care ţi le recomandăm

Dacă nu esti obisnuită cu o rutină regulată de antrenament, trebuie să stii că sarcina nu este momentul potrivit să îţi încerci limitele. De asemenea nu îţi recomandăm nici să încerci să devi mai flexibilă. Obiectivul tău ar trebui să fie acela, de a menține și dezvolta treptat mobilitatea și forţa prin exerciții consistente și conștiente.

Obține aprobarea medicului tău. Barre-ul este în general considerat foarte sigur! Dar nu trebuie să începi niciodată o nouă rutină de exerciții în timpul sarcinii fără aprobarea medicului.

Hidratează-te, bea multă apă. Pentru a evita deshidratarea, hidratează-te înainte de antrenament, bea câteva guri de apă şi în timpul antrenamentului. De asemenea bea apă şi după antrenament pentru a recupera fluidele pierdute.

Asigură-te că instructorul tău știe că eşti însărcinată. Te va ajuta la adaptarea exerciţiilor pentru a le executa cât mai confortabil și cât mai sigur posibil.

Barre Fitness în sarcină

Evită să te așezi pe spate după primul trimestru. Greutatea uterului poate comprima vena cavă. Vena care transportă sângele din corpul tău inferior în inimă, restricționând circulația.

Continuă să respiri în timpul efectuarii exerciţiului! Multe mișcări de barre, implică exerciţii utilizând greutate corporală. În timpul efectuării unui set de exerciţii s-ar putea să fi atât de concentrată, încât uiţi să respiri.  Concentrează-te mai mult asupra respirației în timpul exercițiului. Acest lucru te va asigura că bebelușul tău primește o cantitate mare de oxigen în timpul antrenamentului tău.

Nu exagera! În timpul sarcinii, organismul produce hormoni care determină o creștere a flexibilității, în special în zona pelvisului. Acest lucru înseamnă că, corpul tău se pregăteşte pentru naştere. Din nefericire, acest fenomen mărește, probabilitatea de vătămare provocată de intindere. Deci nu te forţa!

Utilizarea accesorilor. Instructorul îţi va adapta exerciţiile pentru a le face mai confortabil. Accesorile precum mingea de fitness cercul de pilates sau banda elastică, pot ajuta la îmbunătățirea și simplificarea antrenamentului. De exemplu, pe masură ce creşte burta unele exerciţii devin dificile de a le executa la podea. Sunt multe exerciţii care le poţi face în picioare cu sprijin pe bară.

Dacă în prezent, astepți un bebeluş sau ai în plan în viitorul apropiat, felicitări!

Maternitatea este o călătorie absolut uimitoare, plină de provocări și de bucurii. Având un corp sănătos poți trece mult mai ușor prin schimbările celor nouă luni.
Practicarea Barre-ului pe tot parcursul sarcinii poate fi un mod minunat de a a-ți menține nivelul de fitness și energie de-a lungul celor trei trimestre!

Încearcă şi tu, ai încredere şi programează-te din timp, te aşteptăm cu drag!

Iti recomandam si:

Barre TRX

Clasă nouă Barre TRX

Clasă nouă Barre TRX – Putere şi eleganţă Parteneriatul WePlay – Barre Fitness Academy a adus …

2 Comentarii

  1. Buna ziua,
    Sunt insarcinata, in saptamana 20 si m-ar interesa Bare Fitness in sarcina. As vrea sa stiu unde se fac cursurile, cat este abonamentul si programul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *