Home / Antrenament / Barre Fitness, nu este balet!

Barre Fitness, nu este balet!

Barre Fitness, nu este balet!

Barre Fitness, nu este balet!

Mişcări precise executate într-un mod graţios, ai impresia că este vorba de balet. Nu este de loc vorba de balet sau dans, este o clasă de Fitness!
Clasele de Barre, sunt clase de fitness, inspirate din balet, cu mişcări din Yoga şi Pilates.
Se execută poziţii sau exerciţii cu contracţii izometrice (corpul este nemişcat în timp ce grupe specifice de muşchi sunt contractate), la fel ca în Yoga. Accentul se pune pe alungirea şi întărirea musculaturii la fel ca în Pilates.
Metoda Barre armonizează antrenamentele de Pilates, elemente de Kinetoterapie şi mişcările de bază din Balet, pentru un corp armonios şi tonifiat. Este foarte intens, vei tremura la propriu, sub pulsaţiile antrenamentului.

Barre Fitness, nu este balet!

Este un antrenament complet care are un efecte de contracție a întregului corp. Poți obține mușchi mult mai definiți, mai alungiţi, într-un timp scurt. De asemenea, Barre-ul îmbunătăţeşte echilibrul și flexibilitatea.

Cu toate că este inspirat din balet, nu este nici pe departe balet!
La clasele de Barre se foloseşte bara de balet, dublă sau simplă, pentru mai mult echilibru în executarea exerciţiilor şi pentru un stretching mult mai intens şi sigur.
De asemenea Barre se poate desfăşura şi utilizând spătarul unui scaun.

La acest antrenament se pot introduce şi unele accesorii cum ar fi mingii, benzi elastice, inele fitness pentru tonifiere, greutăţi pentru glezne, gantere, etc.

Barre Fitness, nu este balet!

Barre-ul este este o adevarată modă în SUA unde a devenit unul dintre cele mai populare programe de antrenament. Asta pentru ca a dat rezultate foarte bune!

Cum funcţionează?

Acest program antrenează întregul corp şi este axat pe alungirea şi întărirea musculaturii. Are o intensitate ridicată dar în acelaşi timp un impact scăzut asupra articulaţiilor. Te ajută să devii mai puternică, îţi remodelează elegant întregul corp şi îţi creşte rezistenţa cardiacă. De asemenea îmbunătăţeşte postura şi te ajută să pierzi în greutate şi centimetri.
Exerciţiile sunt plasate într-o anumită ordine, alternând între partea frontală şi cea dorsală a corpului, astfel încât se alungeşte o parte, iar musculatura opusă se întăreşte, îmbunătăţind postura şi aliniamentul. Odată cu încălzirea musculaturii, se creşte intensitatea pentru a maximiza şi optimiza arderea grăsimii, urmată de exerciţii la saltea de reducere a ritmului cardiac, cu focus pe întărirea zonei lombare.

Principalele beneficii ale barre-ului includ:

 • Postură îmbunătăţită;
 • Tonifiere musculară;
 • Pierdere în greutate;
 • Creşterea flexibilităţii;
 • Reducerea stress-ului;
 • Potrivit pentru orice vârstă;
 • Antrenament intens dar delicat cu încheieturile, articulaţiile şi coloana vertebrală;
 • Un antrenament complet, în care vei lucra toate grupele de muşchi;
 • Crește mobilitatea, densitatea musculară și osoasă, revigorează metabolismul;
 • Nu este necesară experienţa, oricine poate practica acest tip de antrenament;

Ballet vs. Barre

Barre Fitness, nu este balet!

Cu toate că barre fitness-ul şi baletul conţin mişcări asemănătoare, totuşi pot avea mari diferenţe.
Baletul este o artă. În balet, mişcările sunt efectuare de dragul artei. Se concentrează pe partea teatrală, unde un dans spune o povestea, exprimă un gând sau emoție sau reflectă pur și simplu o piesă de teatru.
Balerinele efectuează mișcări care sunt nenaturale pentru corp. Dar când aceste mișcări se fac bine şi corect, ele par naturale.

Pe de altă parte, barre fitness este despre forță, echilibru și flexibilitate. Dacă te antrenezi la o anumită sală, probabil că vei lucra doar anumiţi muşchii de bază. La o clasă de barre, vei folosi şi descoperii mușchi pe care nici măcar nu stiai că există.
Barre Fitness cuprinde condiţie cardio, formarea rezistenței și întindere profundă. Ritmul este energic, care păstrează clasa la un nivel de intensitate ridicată.
În timp ce Barre-ul are originile în dans, nu îţi fă griji dacă ritmul muzical nu este punctul tău forte. Clasele de Barre nu necesită abilități deosebite pentru mişcarea pe ritm. Pur și simplu nu este nevoie să ai experiență în dans.
Barre fitness nu poate fi descris pur și simplu prin denumire. Deși implică bare de balet, pe care balerinele le folosesc pentru antrenamentele lor, ele nu sunt doar pentru dansatori. Ele sunt, de asemenea şi pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească nivelul de fitness!
Cui nu i-ar place să se antreneze în cel mai graţios mod posibil. Sună bine nu-i aşa?

Barre Fitness, nu este balet!

Cine poate participa?

Oricine poate participa la clasele de barre, indiferent de nivelul de fitness. Exerciţiile sunt de impact redus, astfel chiar şi femeile însărcinate pot participa. De asemenea pot participa persoane care au afecţiuni ale aparatului locomotor, în special afecţiuni ale coloanei vertebrale (scolioze, lordoze, cifoze, discopatii). Aceste persoane trebuie doar să informeze instructorul despre starea de sănătate, pentru că unele exerciţii trebuiesc adaptate în funcţie de afecţiune.
Frumuseţea acestor clase constă în faptul că fiecare participant poate executa mişcarile în funcţie de capacitatea individual. Astfel încât acest program este potrivit pentru oricine. Acest tip de fitness este unul foarte intens dar în acelaşi timp este delicat cu încheieturile, articulaţiile şi coloana vertebrală.

Nu lăsa ca o părere greşită despre barre fitness, să te oprească să încerci!!!

Te asteptăm cu drag, programează-ţi clasele din timp. Nu vei regreta!

Iti recomandam si:

Ambasador Barre Fitness Academy

Vrei să fii parte din echipa Barre Fitness Academy? Vrei să fii ambasador Barre Fitness …

One comment

 1. BARRE este , altceva …. Vino la o clasa de BARRE dar ai grija, poate crea dependenta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *