Home / Nutriție și Sănătate / Barre Fitness, sportul coloanei sănătoase

Barre Fitness, sportul coloanei sănătoase

Barre Fitness este sportul coloanei sănătoase

Pentru a avea dovada că este aşa, iată pe scurt cum s-a născut Barre Fitness-ul. Totul a început cu peste 50 de ani în urmă, când în 1959 o dansatoare pe nume Lotte Berk a deschis primul studiou în Londra. După ce a suferit o leziune la spate, Lotte Berk a obținut ideea combinării rutinei sale de balet cu terapia de reabilitare. Cu ajutorul unui osteopat, ea a dezvoltat o serie de exerciții bazate pe experiența ei în dans. Astfel, s-a născut metoda Lotte Berk. În 1971, metoda a fost introdusă în Statele Unite când Lydia Bach.
Similar cu pilates și yoga, metoda Lotte Berk se concentrează pe direcționarea unor zone specifice pentru formarea de rezistență și flexibilitate.

În primul rând exerciţiile de Barre te ajută sa fi mai puternică şi să îţi recâştigi flexibilitatea.

Cum se desfăşoara antrenamentul de Barre?

Antrenamentul de Barre se concentrează pe menţinerea coloanei într-o poziţie neutră. Vei avea o poziţie corectă a coloanei pe tot parcursul clasei dar şi pe tot parcursul zilei! Exercițiile de barre te menţin puternică și mobilă. Aceste tip de antrenament te va ajuta mult să scapi de durerile de spate. Exerciţiile executate corect pot împiedica progresarea unei scolioze.

Barre FitnessExerciţiile de Barre se concentrează pe flexibilitatea coloanei vertebrale în toate mişcările executate. Te încurajează să acorzi o atenţie deosebită poziției tale şi a exerciţiilor pe care le execuţi. Astfel toate exerciţiile vor aduce beneficii extraordinare corpului tău.

Concentrarea intensă și constantă pe activarea stabilizatorilor pelvini  în timpul fiecărui exercițiu consolidează mușchii şi ajută la susţinerea coloanei vertebrale. Coloana ta va fi protejată de leziuni sau dureri, datorate sedentarismului sau obiceiurilor posturale vicioase.

Respiraţia intensa ajută la restabilirea muşchilor care susțin coloana vertebrală. Aerul va fi redirecţionat către lobii inferiori ai plămânilor, unde schimbul de oxigen este mai eficient. Barre-ul este foarte eficient în recâştigarea rezistenţei și anduranţei extremităților superioare și inferioare. Problemele de rezistență și flexibilitate a întregului corp pot fi rezolvate cu exercițiile da Barre.

Printre alte beneficii se număra focusul deosebită asupra minţii şi a corpului, coordonarea și rezistența. Exerciţiile devin solicitante pentru că este nevoie de multă atenție pentru efectuarea fiecărui exercițiu corect, în siguranţă şi eficient.

Există multe elemente pe care trebuie să te concentrezi simultan pentru a efectua exerciţiul corect: respirație, poziţia capului / gâtului, poziția coloanei, stabilizarea vertebrelor, poziţia umerilor și coordonarea brațelor și a picioarelor.

O aliniere corecta a corpului necesită o concentrare şi coordonare mințe și a corp. Satisfacţiile nu vor întârzia să apară, pe măsură ce câştigi încredere și controlul asupra corpului tău. Toate aceste vor veni în moduri în care nu ai fi crezut niciodată posibil.

Ce este foarte important de ştiu?

Nu există nici o îndoială asupra faptului că antrenamentele ar trebui să fie o parte importantă a activităților noastre zilnice. Afecţiunile coloanei pot creea problem uneori în executarea exerciţiilor. Este foarte important ca inaintea începerii antrenamentului să informezi instructorul despre afecţiuniile tale. Instructorul stie cel mai bine ce exerciţii ai voie sa faci şi ţi-le va adapta coerspunzător.

Barre-ul este un antrenament care poate aduce beneficii anumitor pacienți la nivelul coloanei vertebrale, dar nu tuturor. În cazul unor peobleme mai grave anumite exerciţii se poat evita sau adapta. Este important să comunici cu instructorul tău pentru a dezvolta un program care este potrivit pentru tine!

Iti recomandam si:

Consumul de sare benefic pentru organism

Consumul de sare benefic pentru organism Vă amintiţi expresia: „Ca sarea în bucate” ? Deseori …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *