Home / Antrenament / Beneficiile claselor de barre rings

Beneficiile claselor de barre rings

Beneficiile claselor barre rings

Exercițiile cu cercul, în cadrul claselor barre rings sunt bazate pe micropulsații. Micropulsaţiile ajută la îmbunătățirea aspectului pielii prin reducerea celulitei. Creşte energia prin pomparea sângelui în țesuturi și dă o stare de bine.
Prin frecventarea claselor barre rings vei avea rezultatele unui corp remodelat. Este vorba despre tonifierea musculaturii și de creșterea rezistenței și flexibilității corpului. Exercițiile cu acest cerc ajută la îmbunătățirea aspectului corpului dar și a sănătății. Oferă mai multă energie, încredere și o stare de bine. Corpul devine mai flexibil, mai puternic și mai armonios dezvoltat.
Cercul pentru Pilates este un accesoriu de fitness foarte practic care oferă rezistenţă uşoară pentru tonifierea corpului.
Este eficient şi uşor de folosit, de aceea îl preferă majoritatea începătorilor. Se foloseşte şi în anumite tratamente de recuperare.
Cercul pentru Pilates adaugă un element de rezistenţă şedintelor tale de barre rings, facându-le mai interesante şi mai eficiente. Este perfect pentru modelarea muşchilor mediani mai puternici. Totodată antrenează într-un mod echilibrat şi simetric muşchii braţelor şi ai picioarelor.
Antrenamentul cu cercul pentru Pilates activează întregul corpul!

Scopul cercului de pilates

Antrenamentul cu cercul de Pilates duce la formarea unor muşchi mai puternici. Poţi obţine o siluetă suplă şi atragătoare, o mai bună stabilitate şi un echilibru mai bun. Datorită rezistenţei sporite vei arde mai multe calorii şi surplusul de grăsime.
Cercul pentru Pilates aduce antrenamentului o rezistenţă uşoară spre medie. El foloseşte principiul izometriei, conform căruia corpul opune rezistenţă unei suprafeţe sau lui însuşi. Este o completare perfectă pentru şedinţele tale de barre. Te ajută să te întinzi mai tare şi să stai în posturi mai interesante mai mult timp. Se poate folosi independent pentru exerciţii diverse de rezistenţă.
Deoarece exerciţiile au, în principal, scopul de a îmbunătăți anduranța musculară, îţi recomandăm să lucrezi în secvențe. Acest lucru te va ajuta să activezi alternativ diferite grupe de mușchi.
Este foarte important ca în timp ce efectuezi exercițiile, să ţi spatele drept și să respiri regulat și continuu.

Iată în continuare câteva exerciţii cu cercul:

Tonificarea mușchilor pectorali și al mușchilor tricepși
Stai în picioare, ia cercul în mâini și ține brațele întinse. Strânge între mâini cercul, apoi slabeşte mişcare, adaugă mici pulsaţii de presare.
Inspiră atunci când slăbeşti mișcarea și expiră atunci când strângi între mâini cercul.
Efectuează 2-3 serii de 15 repetări, cu 30 de secunde timp de odihnă după fiecare serie.

Barre rings

Tonifierea coapselor
Mușchi țintă: coapsele, mușchii adductori
Stai în picioare, cu mâinile pe bară pentru echilibru. Așeză cercul între picioare, la nivelul gambelor. Strângeți cercul cu picioarele, apoi slăbeşte mișcarea, adugă pulsaţii prin presare. Inspiră atunci când slăbeşti mișcarea și expiră atunci când strângi cercul.
Efectuează 2-3 serii de 15 repetări, cu 30 de secunde timp de odihnă după fiecare serie.

Barre rings

Tonifierea mușchilor fesieri
Mușchi țintă: coapsele, mușchii fesieri, mușchii abdominali, mușchii adductori
Stai în picioare cu mâinile pe bară și fixează cercul între picioare, mai sus de genunchi. Împinge pelvisul în faţă pentru o postură neutră. Ridică-te pe vârfuri, lipeste călcâiele si flexează genunchii. Strânge cercul, încordează fesierii şi abdomenul, apoi slăbeşte mișcarea. Presează cercul prin repetări controlate.
Inspiră atunci când slăbeşti mișcarea și expiră atunci când strângi cercul.
Efectuează 2-3 serii de 15 repetări, cu 30 de secunde timp de odihnă după fiecare serie.

Barre rings

Exercițiu pentru tonificarea mușchiul gluteus
Stai în picioare, în poziție paralelă, cu genunchii și gleznele apropiate. Brațele sunt pe bară, antebrațele suprapuse, privirea înainte. Fixează cercul deasupra genunchilor în exterior. Îndoaie genunchii și menține o poziție neutră a coloanei. Inspiră, încordează mușchii abdominali. Ridică piciorul de la sol, flexând genunchiul la un unghi de aproximativ 90 de grade.
Expiră și realizează o mișcare de abducție a piciorului, pentru a întinde cercul.
Efectuează 2-3 serii de 15 repetări, cu 30 de secunde timp de odihnă după fiecare serie.

Barre rings

Încearcă şi tu, programează-ţi clasele din timp!

Iti recomandam si:

Barre TRX

Clasă nouă Barre TRX

Clasă nouă Barre TRX – Putere şi eleganţă Parteneriatul WePlay – Barre Fitness Academy a adus …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *