Home / Nutriție și Sănătate / Consumul de ceai îmbunătățește sănătatea creierului

Consumul de ceai îmbunătățește sănătatea creierului

Consumul de ceai îmbunătățește sănătatea creierului

Eu personal, sunt o mare băutoare de ceai, şi prefer ceaiurile cât mai naturale. De aceea pe tot parcursul verii, adun cât mai multe plante medicinale, pentru diferite afecţiuni. Consum regulat ceai, pentru gustul acestuia, sau când am o problemă medicală. Pe lângă faptul că, ceaiurile ne ajută în combaterea diverselor afecţiuni, acestea au un efect benefic asupra creierului.

Un studiu recent a dezvăluit că, cei care beau regulat ceai, au regiuni cerebrale mai bine organizate. Acest lucru este asociat cu o funcție cognitivă sănătoasă – în comparație cu cei care nu beau ceai. Echipa de cercetare a făcut această descoperire după ce a examinat datele de neuroimagistică a 36 de adulți mai în vârstă.
Rezultatele oferă dovezi privind contribuția pozitivă a consumului de ceai la structura creierului. Consumul de ceai are un efect protector împotriva degradării creierului, cu înaintarea în vârstă.
Cercetarea a fost realizată cu colaboratori de la Universitatea Essex și Universitatea din Cambridge, iar rezultatele au fost publicate în revista științifică Aging la 14 iunie 2019.

Beneficiile consumului regulat de ceai

Studiile anterioare au demonstrat că aportul de ceai este benefic pentru sănătatea umană. Efectele pozitive includ îmbunătățirea stării de spirit și prevenirea bolilor cardiovasculare. Consumul zilnic de ceai poate reduce riscul de declin cognitiv la persoanele în vârstă cu 50%.
Echipa de cercetare a recrutat 36 de adulți cu vârsta peste 60 de ani. A adunat date despre sănătatea, stilul lor de viață și bunăstarea psihologică. Participanții vârstnici au fost, de asemenea, supuși unor teste neuropsihologice și imagistică prin rezonanță magnetică (RMN). Studiul a fost realizat din 2015 până în 2018.
După analizarea performanțelor cognitive și a rezultatelor imagistice, echipa de cercetare a descoperit că persoanele care au consumat fie ceai verde, ceai oolong, fie ceai negru de cel puțin patru ori pe săptămână timp de aproximativ 25 de ani au avut regiuni cerebrale care au fost interconectate într-un mod mai eficient .
Imaginează-ţi traficul rutier – consideră regiunile creierului ca destinații, iar conexiunile dintre regiunile creierului drumuri. Când un sistem rutier este mai bine organizat, circulația vehiculelor și a pasagerilor este mai eficientă folosind mai puține resurse. În mod similar, atunci când conexiunile dintre regiunile creierului sunt mai structurate, procesarea informațiilor poate fi realizată mai eficient.

Iată că şi noi, pe lângă o minunată clasă de barre, îţi oferim, o selecţie de ceaiuri aromate care să te încălzească pe perioada toamnă/iarna. De asemenea, ceai pentru detoxifiere, dintr-un complex natural din plante medicinale, pentru curăţarea colonului. Aliatul ideal în curele de slăbire şi foarte benefic după o clasă de barre detox!

Iti recomandam si:

Consumul de sare benefic pentru organism

Consumul de sare benefic pentru organism Vă amintiţi expresia: „Ca sarea în bucate” ? Deseori …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *