Home / Lifestyle / Importanţa posturii corecte pentru un corp sănătos

Importanţa posturii corecte pentru un corp sănătos

Importanţa posturii corecte pentru un corp sănătos

Postura este atitudinea asumată de corp! Forma în care se găsește poziționat corpul în mod intenționat sau neintenționat din stând sau șezut. Puțini oameni sunt conștienție de importanța posturii corecte.

Postura corectă este esenţială pentru menținerea sănătății generale a organismului cât și pentru tratarea diverselor afecțiuni. Postura poate fi clasificată ca deficitară sau patologică și eficientă sau ideală.
Postura deficitară este poziția instabilă în care se află corpul fără o bază de suport din cauza dezechilibrului muscular. Acest lucru împiedică funcțiile organismului să lucreze la o capacitate optimă.
O postură deficitară a corpului poate fi analizată dacă privim corpul din lateral, din față și din spate.

Deficienţele corpului, privit din lateral

Putem observa următoarele:
– O rotație anterioară la nivelul bazinului, șoldurile sunt deplasate în față, partea lombara fiind mult curbata in interior – hiperlordoză. Acest lucru ne indică faptul că mușchii fesieri dispun de o activare slăbită.
– Când șoldurilor sunt deplasate în față, mușchii abdominali inferiori devin alungiți, coloana toracală se cifozează. În această poziție umerii sunt căzuți și deplasați în față, deci ne cocoşăm.
– Poziția capului înainte va determina scurtarea mușchilor de la nivelul gâtului.
Încercarea coloanei vertebrale de a compensa dezechilibrul va afecta vertebrele și celelalte sisteme ale organismului. Acest lucru nu se va opri aici mergând până la afectarea patologică a organelor interne.
Atunci când există echilibru și sinergie musculară corpul nu va mai fi nevoit să compenseze. Va relaxa mușchii din zona cervicală păstrând capul într-o poziție neutră.

Beneficiile unei posturi ideale

Eliminarea Stresului
Este recunoscut faptul că stresul este unul dintre factorii majori ce declanșează și mențin starea de boală.
Când stresul afectează organismul respectiv coloana vertebrală va avea de suferit și psihicul și biochimia întregului organism.
Respirația
Reprezintă cel mai important mecanism pentru întretinerea vieții. Este foarte important să incercăm să ne oxigenăm țesuturile în totalitate. Cel mai important mușchi al respirației este diafragma. Poate funcționa optim într-o postură eficientă ajutând organismul în procesul de nutriție și detoxifiere.
Dureri musculare periferice
Într-o postură eficientă mai mulți mușchii lucrează în sinergie pentru o susținere structurală solidă a organismului. Fapt ce are ca scop îmbunătățirea flexibilității și eliminarea tensiunilor plasate pe discurile intervetrebrale.
Flexibilitatea
Lipsa flexibilității produce organismului blocaje la nivel articular și muscular. De asemenea și congestionarea circulației sanguine și limfatice. O bună flexibilitate este necesară pentru ca organismul să se miște cu lejeritate.
Circulația sanguină și limfatică
Într-o postură deficitară circulația sângelui la anumite nivele este inhibată. Privează organismul, țesuturile, de oxigen și nutrienți. O circulație limfatică congestionată nu poate realiza mecanismul de detoxifiere al organismului.
Digestia
Cauza malabsorției poate fi postura deficitară ce îngreunează digestia. Alinierea optimă corporală facilitează alinierea optimă a tractului digestiv. astfel promovează digestia și asimilarae nutrienților din alimentație.
Țesutul adipos
Multe persoane înceracă antrenamente şi diete drastice pentru a slăbi. Se aleg din păcate cu rezultate de scurtă durată revenind la forma iniţială. În cele mai multe cazuri importantă este tratarea cauzei problemei. Cauza este reprezentată de postura deficitară. Ceea ce influentează organismul la nivel hormonal din cauza excesului de stres.

Barre fitness-ul ne ajută şi ne învaţă cum să ne corectăm postura!

Ştim deja că acest lucru se numără printre beneficiile barre-ului. Exercițiile alternează între partea frontală și dorsală a corpului. Astfel se alungește o parte, iar musculatura opusă se întărește, îmbunătățind postura și aliniamentul. Alungirea și întărirea musculaturii, ajută să construim o zonă lombară puternică. Îmbunătățește postura și crește flexibilitatea, așadar reduce riscul de accidentare. Acele genuflexiuni, fandări, extensii și pulsații, cresc ritmul cardiac și îmbunătățesc capacitatea cardiovasculară.  Așadar scad riscul bolilor cardiace și aduc un aport de oxigen creierului și mușchilor.  Te simți mai activ, productiv și energic, întreaga zi!
O postură eficientă va echilibra toate sistemele interne ale organismului. Cu menținerea homeostaziei și creșterea nivelul de energie la capacitate optimă.

Cu siguranţă vrei să ai o postură bună, corectă şi să nu te cocoşezi în timp! Noi Barre Fitness Academy te putem ajuta. Vei simţi o îmbunătăţire a posturii şi vei avea o stare de sănătate bună.

Te aşteptăm cu drag la clasele noastre, nu uita să te programezi!

Iti recomandam si:

Barre my Style (Axel)

Barre my Style, clasă unică de barre cu Axel!

Barre my Style, clasă unică de barre cu Axel! Primăvara este o perioadă specială a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *