Home / Antrenament / Cum să fii din nou în formă, după naştere?

Cum să fii din nou în formă, după naştere?

Cum să fii din nou în formă, după naştere?

în-forma-dupa-naştere

Naşterea unui copil este un eveniment care îţi schimbă toată viaţa. Programul tău zilnic se va schimba complet şi vei fi mult mai ocupată. S-ar putea să te întrebi când și cum o să reuşeşti să fii din nou în formă și să pierzi greutatea în plus. Nu îţi fă griji, este posibil!!!
Probabil o să fii nerăbdătoare să pierzi kilogramele în plus cât mai curând posibil, însă specialiștii nu recomandă o dietă strictă, în special în timpul alăptării.

În schimb, poți începe să faci exerciții! Antrenamentul nu este doar o modalitate foarte bună de a pierde din greutate este şi pentru a-ți tonifica mușchii. Începerea unui antrenament va avea şi un efect pozitiv asupra sănătății tale mintale. Practicarea unui sport care să îţi placă, te va ajuta la prevenirea depresiei postnatale.

în-forma-dupa-naştere

Barre Fitness ideal după naştere

În primul rând consultă-te cu medicul tău atunci când bebelușul are vârsta de 6 săptămâni pentru a te asigura, că poţi începe să faci exerciţii.
La scurt timp după naştere, trebuie să eviţi antrenamentele foarte solicitante şi dinamice, cum ar fi alergarea sau săriturile. Articulațiile tale sunt mai susceptibile la leziuni în această perioadă.
Barre Fitness în schimb, este o formă bună de antrenament postnatal, precum și în general! Barre-ul este blând cu articulaţiile, implică mișcări mici, izolate, cu impact redus. Perioada ta de recuperare va fi mult mai uşoară şi mai rapidă! Barre Fitness este un antrenament perfect pentru noile mămici care, ar trebui să revină în forma treptat.
Orice tip de sport doreşti să practici, trebuie să începi încet şi treptat. În Barre Fitness vei începe cu exerciţii uşor modificate şi adatpate. Nu va trebui să îţi faci griji că nu poţi ţine pasul cu celălalte participante la clasă. Cu timpul vei progresa şi treptat vei trece şi la exerciţii mai dificile.

Construieşte un corp puternic

Barre fitness este excellent pentru a construi un corp puternic. Chiar dacă ai avut un corp puternic şi tonifiat înainte de sarcină, mușchii din zona abdominala se întind și devin mai slabi pe parcursul celor 9 luni.
Exerciţiile de barre ajută la construirea unei musculaturii alungite, vei avea un corp tonifiat, însă fără muşchi voluminoşi.
Flexibilitate
Acum este momentul să îți recuperezi şi flexibilitatea. Este excelent nu numai pentru îmbunătățirea performanței exercițiului, ci și pentru prevenirea accidentărilor.
Exerciţiile de stretching la bară contribuie la creșterea semnificativă a flexibilității.

Gâştigă greutatea ideală

Activitatea fizică este o componentă cheie a managementului greutății. Cu cât te miști mai mult, cu atât mai multe calorii arzi. Dieta strictă nu este recomandată la scurt timp după naștere, mai ales dacă alăptezi. Totuşi, nutriția este importantă. Prin urmare, combina rutina ta de antrenament cu alimente hrănitoare şi sănătoase. Redu alimentele prelucrate și dulciurile, pentru a obține beneficii maxime într-un timp mai scurt.
Frecventarea claselor de barre cel puţin de două ori pe săptămână te va ajuta în călătoria ta spre greutatea ideală.

Fii răbdătoare cu tine

Este minunat să ai motivația să mănânci sănătos și să te antrenezi pentru a fii în formă. Cu toate acestea, reține faptul că acest lucru necesită timp. Adaptarea la viața prenatală poate fi epuizantă, așa că fii rabdatoare cu tine.
Dacă încerci prea multe lucruri de o dată, prea repede, s-ar putea să te simți demoralizată, determinându-te să renunți. Răbdarea și mentalitatea pozitivă reprezintă partea importană a păstrării motivației. Sărbătoreşte pașii mici și în cele din urmă, îţi vei atinge obiectivul!

Ia o hotărâre pentru bunăstarea corpului şi minţii tale şi programează-te la Barre Fitness Academy!

Iti recomandam si:

Barre TRX

Clasă nouă Barre TRX

Clasă nouă Barre TRX – Putere şi eleganţă Parteneriatul WePlay – Barre Fitness Academy a adus …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *