Home / Lifestyle / Interviu Andrea Selmenti-Vituly, instructor Barre Fitness

Interviu Andrea Selmenti-Vituly, instructor Barre Fitness

Interviu cu Andrea Selmenti-Vituly, instructor Barre Fitness şi business owner al studioului Fitland Satu Mare

Interviu cu Andrea Selmenti-Vituly

Despre experienţa absolvirii cursului de Instructor Barre Fitness şi  despre cum s-a dezvoltat afacerea introducând clase de barre în propriul studio de fitness, ne povesteşte Andrea Selmenti-Vituly din Satu Mare.

Te rog să ne spui câteva cuvinte despre tine, cum ai ajuns să practici sport, ce te motivează?

Bună! Mă numesc Andrea Selmenti-Vituly, am 37 ani, sunt căsătorită şi am o fetiţă de 2 ani.

Pasiunea mea pentru sport a început destul de târziu, cam pe la 20 de ani. Până atunci nu pot să spun că am practicat un sport anume, nici nu simţeam că am talent la ceva. La 17 ani, cu căteva zile înainte de bacalaureat, am fost implicată într-un accident rutier destul de serios. Am fost accidentată la coloana cervicală şi din păcate nu mi-am revenit complet. Simţeam că trebuie să îmbunătăţesc ceva şi să fiu mai atentă la sănătatea mea. Astfel ca am decis să frecventez o sală de aerobic.
Când am început să practic sport, am avut 3 obiective majore: “să fac mai multă mişcare”, “să trăiesc mai sănătos” şi “să îmi modelez corpul”.

Şi uite că, mersul la sală s-a transformat repede într-un adevarat hobby.
Mergeam la antrenamente cam de 3-4 ori pe săptămână. De multe ori stăteam şi câte 2 ore, încercam toate tipurile de antrenamente. Am participat la mai multe convenţii şi workshop-uri de fitness aerobic din Ungaria şi Italia.

Cum este să ai propriul studio de fitness? Poveşteste-ne despre Fitland.

Este frumos, dar totodată şi provocator. Un vis devenit realitate.

FITLAND este o sală înfiinţată în anul 2007 de către prietena mea, Emöke. De atunci nu am lipsit de la antrenamente doar cât eram plecată în concediu.
La sfârşitul anului 2016 s-a ivit oportunitatea de a prelua afacerea, astfel că nu am ezitat prea mult şi am acceptat provocarea.
Atunci mi-am dat seama că citatul ”Când îţi doreşti ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru indeplinirea visului tău” este cât se poate de adevărat. Când am preluat afacerea la începutul anului 2017, am aflat că voi deveni şi mamă. Pe scurt, 2017 a fost anul meu.
FITLAND oferă o gamă complexă, variată şi echilibrată de antrenamente: arderea grăsimilor, modelarea corpului, tonifiere completă, FitDance, STRONG by Zumba®, gimnastică preventivă pentru coloana vertebrală, Triplex Training®, modelarea corpului cu mingea uriasă, dynamic yoga, gimnastică prenatală şi din luna iunie am introdus şi clasele de Barre Fitness.
Obiectivul nostru este de a oferi clientelor antrenamente într-o atmosferă distinsă, profesionistă şi relaxantă.

Cum ai descoperit barre-ul/ pasiunea ta pentru barre şi ce schimbări ţi-a adus?

Sunt o mare admiratoare a baletului şi a exerciţiilor inspirate din balet.
De mulţi ani căutam un antrenament mai deosebit, inspirat din balet. Şi uite asa am dat de Nona Trif şi de Barre Fitness Academy. Nu am stat prea mult pe gânduri şi am luat legătura cu ea referitor la cursul de instructor.
Sunt convinsă că a fost una dintre cele mai bune decizii, deoarece aşa mi-am dat seama cât de frumos este barre-ul şi cât de mult îmi place.

Cum ai descrie experienţa ta de la cursul de barre dupa metoda Barre Fitness Academy?

A fost o experienţă foarte placută şi utilă.
Am avut o colaborare foarte bună cu Nona şi echipa ei, cursul a fost bine organizat, materialele didactice au fost şi ele foarte bune, am acumulat multe cunostinţe preţioase.
Iniţial am planificat să fac cursul de instructor barre la Braşov, dar Nona a avut o super idee, de a veni la noi la Satu Mare cu o parte din echipa ei, şi de a combina cursul de instructor cu un masterclass.

Cum s-a dezvoltat afacerea ta de când ai introdus clase de barre?

La începutul lunii iunie am absolvit cursul de instructor şi imediat după aceasta am şi introdus prima clasă de barre în programul nostru, cu 11 bare de balet (2 persoane/ bară).
Introducerea claselor de barre a fost un boom pentru afacere. Am început să fim căutate de mai multă lume, tot auzind de noi şi de barre sau citind articolele postate.

Am început cu 1 ora pe săptămână, însă cererea a fost atât de mare, încât am fost nevoită să introduc încă o clasă.
Clasele de barre au avut un success neaşteptat, cu toate locurile ocupate. Astfel că am mai introdus cateva clase de barre. Momentan având în program 5 clase de Barre Classic şi 1 clasa de Barre pentru gravide, susţinute cu ajutorul colegelor mele, Claudia şi Melinda.

Ce tipuri de clase de barre susţineti în cadrul Fitland Satu Mare şi cum au fost percepute de clientele tale?

In cadrul FITLAND susţinem deocamdată 2 tipuri de clase de barre: Barre Classic şi Barre pentru gravide. Încercăm să facem astfel încât fiecare clasă de barre să fie mai specială. Folosim la toate şedinţele mingea de fitball, gantere sau benzile elastice.
La început, majoritatea clientelor au fost cam sceptice, crezând ca barre-ul este balet, ca au nevoie de experienţă în balet şi că este un antrenament prea uşor.
Din fericire, şi-au dat seama repede cât de frumos, intens şi elegant este barre-ul.

Care este principalul sfat de care trebuie să țină cont clientele, sau viitoarele cursante?

Cel mai important sfat de care ar trebui să ţină cont clientele este faptul că, oricine poate practica barre, indiferent de vârstă sau condiţie fizică. Antrenamentul de barre este elegant şi feminin, de o intensitate ridicată, dar în acelaşi timp cu un impact scăzut asupra articulaţiilor, ligamentelor, tendoanelor şi a coloanei vertebrale.

Ce ai recomanda celor care îşi doresc o cariera ca instructori de barre fitness?

Celor care îşi doresc să devină instructori de barre fitness le recomand cu drag Barre Fitness Academy, singura scoală de barre din România, unde au posibilitatea de a obţine certificare internatională.
Nona este fantastică, mi-a oferit tot sprijinul încă de la început. Cursul este bine structurat, susţinut de un instructor minunat şi caracter special. Iţi mulţumesc, Nona!

Fitland Satu Mare

Adresa de contact Fitland
Strada Aurel Popp 20
440012 Satu Mare
Tel: 0742824247

Iti recomandam si:

Totul despre Programul ‘’Brațe sculptate’’

Programul ‘’Brațe sculptate’’ este pentru tine Dacă te numeri printre femeile ce își doresc brațe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *