Home / Nutriție și Sănătate / Mic dejun delicios rapid şi bogat în proteine

Mic dejun delicios rapid şi bogat în proteine

Mic dejun delicios rapid şi bogat în proteine

Începe ziua cu aceste rețete rapide de mic dejun cu proteine. Aceste mic dejunuri sănătoase au 15 grame de proteine pe porție sau mai mult. Sunt menite pentru a te sătura și a te menține sătulă până la prânz. În plus, ele se pot ambala. Dacă eşti foarte grăbită dimineaţa poţi lua micul dejun cu tine, într-o caserolă sau borcănel. Nutritioniştii recomandă consumul de proteine la micul dejun! Un mic dejun proteic scade pofta de dulce şi dorinţa de a servi gustări pe tot parcursul zilei. Asigură saţietate de durată, ajută la slăbit şi te împiedică să faci excese culinare. Masa servită dimineaţa are rolul de a oferi energie pentru întreaga zi. Un mic dejun ar trebui să conţina cereale integrale, alimente bogate în calciu, proteine şi fructe bogate în vitamine şi minerale.

Iată delicioasele reţete:

Iaurt cu seminţe de in şi nuci
Nucile şi alunele conţin cantităţi mari de acizi grasi Omega-3, care sunt extrem de sănatoşi pentru inimă. Amestecă ¾ cană de iaurt grecesc cu 7 nuci maruntiţe şi 2 linguriţe de seminţe de in. Poţi servi iaurtul decorat cu câteva fructe deshidratate pentru o porţie de fibre.

Smoothie cu banană, căpşuni şi spanac
În dimineţile în care ai poftă de un mic dejun uşor poţi să optezi pentru un smoothie, însă trebuie să faci o combinaţie potrivită care să ţină de foame şi să furnizeze mulţi nutrienţi.
Mixează în blender 2 pumni mari de spanac, o banană, o lingură de tofu moale, 1/2 lingură cu unt de arahide/migdale, o cană cu apă sau lapte vegetal.

Terci de ovăz cu iaurt grecesc, afine şi migdale
Un terci de ovăz la care adaugi iaurt grecesc, migdale sau alte nuci (chiar şi unt de arahide/migdale) are un conţinut mai ridicat de proteine.
În combinaţie cu fructele de pădure care furnizează antioxidanţi şi fibre, acest terci de ovăz devine un mic dejun complet şi bogat în proteine.

Orez brun îndulcit cu miere şi stafide
Fierbe orezul până se înmoaie şi adaugă o lingură de miere pentru a-l îndulci. Il poţi servi cu nişte stafide, felii de măr sau scorţisoară. În loc de orez brun poţi folosi secară, orz, ovăz sau hrişcă.

Budincă de chia şi lapte de cocos
Chia este un aliment plin de vitamine şi totodată delicios. Pune seminţele de chia într-un recipient, adaugă laptele de cocos şi amestecă până când acestea absorb tot lichidul. Pentru mai multă aromă poţi adăuga şi câţiva fulgi de cocos, mango sau fructe de pădure şi putină miere.

Iti recomandam si:

Consumul de sare benefic pentru organism

Consumul de sare benefic pentru organism Vă amintiţi expresia: „Ca sarea în bucate” ? Deseori …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *