Scapă de grăsimea în exces din organism!
Majoritatea persoanelor visează să aibe un abdomen plat, şi să acape de kilogramele în plus. Grăsimea din organism, în general este stocată în două moduri. Subcutanată adică la nivelul coapselor, şoldurilor şi abdomenului, este grăsimea care poate fi observată în mod direct. Grăsime viscerală care se află în jurul organelor interne vitale, cum ar fi inima, plămani, ficat etc. este grasimea care nu poate fi vazută din exterior.
Cu toţii avem grăsime vişcerală şi în limite normale, nu este un lucru rău. Această grăsime interioară este ca un fel de amortizor pentru organele interne, protejandu-le. Totuşi, dacă ne îngrăşăm prea tare, corpul începe să depoziteze grăsimea şi la nivelul organelor interne.
O cantitate mare de grăsime vişcerală, creşte riscul dezvoltarii diferitelor afecţiuni.
Cum poţi afla câtă grăsime vişcerală ai?
Cu ajutorul cântarului nostru special din dotare (Omron) te putem ajuta să afli ce cantitate de grăsime vişcerală ai.
Sau măsoară-ţi talia cu ajutorul centimetrului de croitorie, şi vezi ce circumferinţă ai. Măsoară-te corect, stand ăn picioare. Din motive de sănătate, o femeie cu o conformaţie normală trebuie sa aiba sub 89 centimetri, iar un bărbat sub 102.
Cu cât talia este mai mare, cu atât creşte şi riscul de a avea mai multă grăsime viscerală.
Chiar şi persoanele slabe pot avea cantităţi mari de grăsime vişcerală. Iar această cantitate este influenţată, de factori genetici, şi alimentaţie.
Grăsimea vişcerală apare în special la persoanele sedentare. Studiile au arătat ca persoanele care se mentin slabe doar prin dietă, pot avea mai multă grăsime vişcerală, decât o persoana supraponderală, care practică sport cu regularitate.
Ce poţi face pentru a scăpa de grasimea în exces?
Pentru a reduce grăsimea vişcerală şi pentru a scapa de cea subcutanată, trebuie sa ai grija de 3 apecte importante:
Exerciţii fizice regulate!
Exercitiile fizice sustinute te ajuta sa elimi ambele tipuri de grasime. De asemenea, ajuta la incetinirea depunerii de grasime viscerala pe organe, cauzata de inaintarea in varsta.
Se recomandă un antrenament care să stimuleze cât mai multe grupe muscular, şi la o intensitate mai ridicată. Te asigurăm că la clasele noastre de barre, nici un muşchi nu va scăpa ne lucrat.
Alimentaţia sănătoasă
Dieta joacă un rol foarte important în eliminarea grăsimii acumulate în jurul abdomenului. Nu este necesară o dietă drastică, însă se impune o anumită disciplină alimentara! Este foarte importantă frecvenţa meselor zilnice, marimea porţilor şi modul în care alimentele sunt preparate. O dieta bogată în fibre poate fi de ajutor. Consumă preponderent carne slabă, pregătită la cuptor sau la grătar, făra grăsimi; foloseşte condimente şi ierburi aromatice pentru a da gust mâncării în locul sosurilor grele. Este foarte important să ai 3 mese principale zilnice, pentru că organismul are nevoie de energie pe tot parcursul zilei. Nu sări peste mese, un program de masă stabil ajută şi metabolismul să ardă grăsimile mai repede.
Dacă ai un stil de viaţă sedentar, renunţă la mesele bogate, care cuprind aperitiv, ciorbă sau supă, un fel principal şi desert. Două feluri de mâncare sunt suficiente. Supele şi ciorbele preparate corect nu au un aport mare de calorii şi oferă senzaţie de saţietate. Încearcă să reduce carbohidraţii din dietă. Pâinea, pastele, cartofii, orezul şi unele fructe bogate în carbohidraţi nu ar trebui să fie incluse în meniul pentru cina. Seara, organismul îşi încetineşte metabolismul şi nu mai poate consuma glucidele, iar acestea se transformă în grăsime. La ultima masă a zilei, consumă proteine, fie de origine animală (din carne slaba), fie de origine vegetală.
Un exemplu concret de alimente pe care ar trebui să le elimini: sucurile carbogazoase, dulciurile şi prăjelile.
Încearcă să introduci în meniul tău alimente precum: carnea slabă, lactate, ouă, legume, fructe şi ceaiuri. Cu cat mai putin procesate cu atăt mai bine.
Elimină stresul şi odihneştete mai mult!
De cele mai multe ori, stresul nu poate fi evitat, însă contează cum îl gestionezi. Uneori oamenii tind să nu facă cele mai bune alegeri alimentare când sunt stresaţi. Elimină stresul cu ajutorul şi suportul familiei sau al prietenilor, cu ajutorul meditaţiei, exercitiilor fizice, prin practicarea a diverse activităţi care îţi fac plăcere.
Alege un stil de viaţă sănătos şi echilibrat şi rezultatele nu vor întârzia să apară: vei arăta mai bine şi vei fi mai sănatoasă.