Home / Nutriție și Sănătate / Suplimente alimentare care ajută în regimul de slăbit!

Suplimente alimentare care ajută în regimul de slăbit!

Suplimente alimentare care ajută în regimul de slăbit!

Suplimente alimentare

Vitaminele şi mineralele sunt foarte importante în cura de slăbire. Aceste suplimente alimentare nu îngraşă! Oamenii de ştiinţă spun că suplimentele pe bază de vitamina D, fier sau glucomannan sunt un aliat de nădejde în lupta cu greutatea. Dar ele trebuie însoţite de un stil de viată sănătos. Vitamina D se găsește în cantități foarte mici, drept pentru care există suplimentare universală. Vitamina D se dă la toți copiii, încă de la naștere, și este o suplimentare universală. Acizii graşi omega 3 sunt esenţiali pentru buna funcţionare a organismului, dar în dieta modernă se găsesc prea puţin. Un efect mai puţin cunoscut, dar studiat al probioticelor, îl reprezintă ajutorul în curele de slăbire.

Utilizarea corespunzatoare de suplimente cu multi-vitamine şi minerale poate promova starea de sănătate. De asemenea poate fi utilă în profilaxia unui număr de afecţiuni.
Este recomandat să fie alese suplimente de la firme pe care le cunoști bine. O companie bine cunoscută care are istorie şi tradiție nu-și va permite să pună pe piață produse slabe. Aceasta va veni cu produse de calitate. Dacă respectăm indicațiile și contraindicațiile de pe cutie, suplimentele sunt sigure. Dacă un supliment se dovedește a fi nepotrivit, el este scos de pe piață.

Ce sunt suplimentele alimentare?

Suplimentele sunt diverse extracte sau substanțe care sunt menite să completeze alimentația. Cele mai multe sunt extrase din plante, dar sunt și suplimente extrase din produse de origine animală.
Mulţi se întreabă dacă aceste suplimente sunt necesare. Dacă nu cumva ele pot avea efecte negative, în cazul unei alimentaţii sănătoase. Sau dacă sunt luate fără o recomandare din partea unui specialist.
Din cauza stresului şi a particularităţilor vietii moderne, avem tendinţa de a avea o alimentaţie dezechilibrată. Acest lucru a dus la o modificare substantial a necesarului nostru de substanţe nutritive.
Multe alimente din jurul nostru nu mai conțin cantitățile de nutrienți necesari pentru funcționarea optimă a organismului.
Mesele tradiţionale, obţinute dintr-o varietate de materii prime sunt înlocuite cu snack-uri sau mâncare de tip fast-food. Aceste produse sunt departe de ceea ar însemna o alimentaţie sănătoasă.

Iată, care sunt suplimentele care ajută în regimul de slăbit

Vitamina D
Esenţială pentru sănătatea oaselor, a dinţilor şi pentru un sistem imunitar puternic. Lipsa vitaminei D este comună în perioadele sezonului rece. Oamenii de stiinţă spun că suplimentele de vitamina D sunt foarte importante şi pentru slăbit. Cercetarile arată că deficienţa de vitamina D este un risc pentru obezitate. Dacă organismul tau are un aport corect de vitamina D acest lucru te poate ajuta şi în procesul de slăbit. Suplimentele pe bază de vitamina D au şi rolul de a ajuta la absorbţia calciului în organism.

Calciul
Ştiai ce rol important are calciul în pierderea kilogramelor? Cantitatea de calciu depozitată în celulele grase este esenţială pentru determinarea modului în care grăsimea este acumulată în organism. Practic, cu cât aceste celule au mai mult calciu, cu atât vei putea arde mai repede grăsimile.
Dacă nu primeşte suficient calciu, organismul tău îl va extrage din oase, care vor deveni slăbite. Un supliment cu calciu trebuie să conţină şi magneziu care ajută corpul să proceseze şi să folosească mai bine calciul. Ai grijă să nu iei acest supliment la mai puţin de două ore după suplimentul cu vitamine deoarece calciul blochează absorbţia altor nutrienţi.

Magneziul
Rinichii, muşchii, inima sau oasele au nevoie de magneziu. Dacă nu ai o alimentaţie corespunzătoare îţi poţi lua necesarul din suplimente. Un studiu din 2013 arată însă şi legătura cu scăderea în greutate, şi asta pentru ca magneziul ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge. Ajuă la normalizarea nivelului de insulina, în cazul persoanelor supraponderale sau obeze.

Fierul
Deficitul de fier are un rol şi în acumularea kilogramelor. Dacă nu ai suficient fier în organism te vei simţi obosită şi nervoasă. Astfel nu vei fi în stare nici să faci sport. Dacă vrei să ţii un regim corect şi să faci cât mai multă mişcare este foarte important ca organismul tău să beneficieze de aportul corect de fier.

Uleiul de peşte

Suplimente alimentare

Uleiul de peste este plin de acizii grasi Omega-3. Sunt renumiti pentru efectele benefice asupra sănătăţii! Aici menţionăm sănătatea inimii, funcţionarea optimă a creierului sau reducerea nivelului de colesterol „rău”. Sprijină funcţiile cerebrale, ajută creierul să folosească energia în mod eficient şi protejează împotriva depresiei. Suplimentele cu ulei de peşte ajută, conform studiilor, la reducerea apetitului. Un element extrem de important pentru persoanele care vor să slăbească. Există mai multe tipuri de acizi graşi omega 3, unii se găsesc în produse de origine vegetală, iar alţii în peşte.

Probioticele
Ele ajută la prelungirea stării de saţietate şi alungarea senzaţiei de foame. Contribuie în acelaşi timp şi la accelerarea arderilor. Explicaţia stă în faptul că reduc numărul de calorii absorbite din mâncare. În acelaşi timp, afectează pozitiv hormonii legaţi de depozitarea grăsimilor şi de apetit.

Glucomannan
Glucomannanul este o fibră alimentară solubilă obţinută din radăcină de Amorphophallus konjac. Glucomannanul ajunge nedescompus la nivelul colonului, deoarece enzimele digestive nu acţionează asupra lui. Ajută la menţinerea concentraţiilor normale de colesterol şi trigliceride din sânge.
Este un aliat foarte puternic în lupta cu kilogramele. Foarte scăzut în calorii. Îţi dă senzaţia de saţietate reducând substanţial nevoia de a mânca. În plus, această fibră minune reduce absorbţia de grăsime şi proteine.
Glucomannanul hraneşte bacteriile intestinale „prietenoase”, rezultatul fiind protejarea organismului de acumularea de grăsimi.

Iti recomandam si:

Consumul de sare benefic pentru organism

Consumul de sare benefic pentru organism Vă amintiţi expresia: „Ca sarea în bucate” ? Deseori …

One comment

  1. Dintre toate enumerate mai sus eu acord o importanta deosebita Vitaminei D. Sistemul imunitar depinde de aceasta vitamina si atunci trebuie sa avem grija sa o mentinem la nivele optime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *